Japonská miso polievku s tofu, zelenou cibuľkou a množstvom zeleniny. Chutná a upokojujúca, len 15 minút od začiatku do konca.
čas prípravy: 15 minút
počet porcií: 2 porcie
Ingrediencie:
4 šálky zeleninového vývaru (na tradičnejšiu miso polievku použite dashi)
1 list nori (sušená morská riasa nakrájaná na veľké obdĺžniky) voliteľné
3-4 PL bielej alebo žltej miso pasty
1/2 šálky nasekaného zeleného mangoldu (alebo inú zeleninu podľa vlastného výberu)
1/2 šálky nakrájanej zelenej cibule
1/4 šálky pevného tofu (na kocky)
Postup:
Zeleninový vývar dáme do hrnca a privedieme k varu.
Medzitým vložte miso pasty do malej misky, pridajte trochu horúcej vody a šľahajte do hladka. Tým sa zabezpečí, že sa pri neskoršom pridaní do polievky nezhrudkuje.
Do vývaru pridajte mangold (alebo inú zeleninu podľa vlastného výberu), zelenú cibuľu, tofu a varte 5 minút. Potom pridajte nori a premiešajte.
Odstráňte z ohňa, pridajte zmes miso a premiešajte, aby sa spojila.
Ochutnajte a podľa potreby pridajte viac miso alebo štipku morskej soli.
Podávanie:
Podávajte teplé. Najlepšie čerstvé.
Dobrú chuť !
Comentarios