top of page
amanysh2000as

Indický Butter Chicken

Aktualizováno: 6. 3. 2023

Tento recept je skvelým spôsobom, ako si vychutnať chuť indického jedla v pohodlí Vášho domova.

Ingrediencie:

  • 1/2 kg kuracích pŕs, nakrájaných na kúsky

  • 1/2 šálky gréckeho jogurtu

  • 2 lyžice čerstvej citrónovej šťavy

  • 2 lyžičky mletého koriandra

  • 1 lyžička mletej rasce

  • 1 lyžička kurkumy

  • 1/2 lyžičky soli

  • 4 lyžice masla

  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná na kocky

  • 4 strúčiky cesnaku, nakrájané

  • 1/4 šálky paradajkového pretlaku

  • 200ml smotana na šľahanie

Postup:

  1. V miske zmiešajte grécky jogurt, citrónovú šťavu, koriander, rascu, kurkumu a soľ. Pridajte nakrájané kuracie prsia a nechajte ich marinovať aspoň 30 minút, najlepšie cez noc.

  2. Rozohrejte 2 lyžice masla v hlbokom hrnci na strednom ohni. Pridajte nakrájanú cibuľu a orestujte ju, kým nebude mäkká a sklovitá, asi 5-7 minút. Pridajte nakrájaný cesnak a orestujte ďalších 1-2 minúty, kým nezačne voniať.

  3. Pridajte kuracie mäso a marinádu do hrnca s cibuľou a cesnakom a orestujte 8-10 minút, kým nie je kuracie mäso uvarené a karamelizované. Pridajte paradajkový pretlak a varte na strednom ohni, kým sa omáčka nezahusťuje, asi 10-15 minút.

  4. Pridajte zvyšné 2 lyžice masla a smotanu na šľahanie a premiešajte, kým sa maslo nerozpustí a smotana sa dobre premieša s omáčkou.

Podávanie:

Podávajte e s ryžou a ozdobte čerstvým nakrájaným koriandrom alebo petržlenovou vňaťou.


Dobrú chuť!


317 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Jahodové želé

Commentaires


bottom of page