Tento recept je skvelým spôsobom, ako si vychutnať chuť indického jedla v pohodlí Vášho domova.
Ingrediencie:
1/2 kg kuracích pŕs, nakrájaných na kúsky
1/2 šálky gréckeho jogurtu
2 lyžice čerstvej citrónovej šťavy
2 lyžičky mletého koriandra
1 lyžička mletej rasce
1 lyžička kurkumy
1/2 lyžičky soli
4 lyžice masla
1 veľká cibuľa, nakrájaná na kocky
4 strúčiky cesnaku, nakrájané
1/4 šálky paradajkového pretlaku
200ml smotana na šľahanie
Postup:
V miske zmiešajte grécky jogurt, citrónovú šťavu, koriander, rascu, kurkumu a soľ. Pridajte nakrájané kuracie prsia a nechajte ich marinovať aspoň 30 minút, najlepšie cez noc.
Rozohrejte 2 lyžice masla v hlbokom hrnci na strednom ohni. Pridajte nakrájanú cibuľu a orestujte ju, kým nebude mäkká a sklovitá, asi 5-7 minút. Pridajte nakrájaný cesnak a orestujte ďalších 1-2 minúty, kým nezačne voniať.
Pridajte kuracie mäso a marinádu do hrnca s cibuľou a cesnakom a orestujte 8-10 minút, kým nie je kuracie mäso uvarené a karamelizované. Pridajte paradajkový pretlak a varte na strednom ohni, kým sa omáčka nezahusťuje, asi 10-15 minút.
Pridajte zvyšné 2 lyžice masla a smotanu na šľahanie a premiešajte, kým sa maslo nerozpustí a smotana sa dobre premieša s omáčkou.
Podávanie:
Podávajte e s ryžou a ozdobte čerstvým nakrájaným koriandrom alebo petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!
Commentaires